panouri solare, instalatii solare - solarcom.ro
 
 
 
 
 
 

 

De ce energie solară?

 

  • Este gratuită! Nu este influenţată în nici un fel de creşteri de preţ.

  • Instalaţiile nu necesită practic nici un fel de întreţinere.

  • Este regenerabilă şi nepoluantă.

 

    In general oamenii se decid sa cumpere un sistem solar de incalzire pentru mai multe motive. Multi vor sa ajute la conservarea rezervelor destul de finite de combustibili fosili si la reducerea poluarii. Cumparand un sistem de incalzire solara veti actiona in mod direct pentru a ajuta la protejarea si salvarea mediului inconjurator si facand o intelegere de lunga durata cu viitorul planetei.

     O parte din oameni sunt mai siguri pe ei bazandu-se pe energii alternative, deoarece ii face mai putin vulnerabili la viitoarele cresteri ale pretului electricitatii si combustibililor fosili. Si la final mai sunt oamenii care nu vor sa plateasca facturi de energie si care apreciaza independenta energetica pe care le ofera aceste sisteme solare.

    Energia solară este practic inepuizabilă. Este cea mai curată formă de energie de pe pământ şi este formată din radiaţii calorice, luminoase, radio sau de altă natură emise de soare. Cantităţile uriaşe ale acestei energii stau la baza aproape tuturor proceselor naturale de pe Pământ. Cu toate acestea, este destul de dificilă captarea şi stocarea ei într-o anumită formă (în principal căldură sau electricitate) care să pemită utilizarea ei ulterioară.

    Energia solară poate încălzi locuinţele în mod pasiv, datorită construcţiei acestora (casele pasive) sau poate fi stocată în acumulatoare termice sub formă de energie termică. Căldura generată solar se poate folosi în principal la prepararea apei calde menajere, încălzirea agentului termic responsabil de temperatura ambiantă a casei şi încălzirea piscinelor. Există chiar şi instalaţii de aer condiţionat bazate pe căldura solară, unde aceasta reprezintă energia principală necesară răcirii aerului.

    Utilizarea energiei solare reprezintă la nivel global cea mai eficientă metodă de a aduce căldura în locuinţe. în general, cantitatea de căldură solară ce cade asupra acoperişului unei case este mai mare decât energia totală consumată în casă.

    Cu mijloace simple, eficiente constructiv, se poate utiliza energia solară pentru a reduce sau chiar pentru a înlocui total celelalte surse de energie necesare traiului dintr-o locuinţă modernă.


De ce ecologic?


   
Anual se evita degajarea unei cantitati de CO2 in natura, cantitate echivalenta cu emisia de gaze a unui autovehicul care a parcurs mai mult de 10.000 km.


De ce economic?


   
Sistemul instalatiilor termice solare preia energie de la soare si o raspandeste in incapere. Este vorba de o reducere de 90 pana la 100% a consumului de energie electrica. Rezistenta electrica nu va mai trebui fi utilizata atata timp cat puterea solara poate acoperi necesarul de incalzire

    Pe durata unui an intreg panourile solare vor asigura necesarul de apa calda a unei cladiri, indiferent de marimea acesteia. In perioada rece, pe timpul iernii, se foloseste incalzirea pe baza de energie electrica atat cat apa sa se preincalzeasca. Suplimentar se va utiliza si energia convenctionala. Astfel costurile la incalzire se vor reduce simtitor fara ca cantitatea de caldura din incapere sa se reduca.
Energia solara este inepuizabila si ecologica.

 

Avantajele energiei solare:

  1. Este gratuita, atata timp cat soarele este pe cer va puteti bucura de avantajele unei incalziri absolut gratuite fara cresteri ulterioare cresteri de pret.

  2. Este ecologica, nu polueaza

  3. Este estetica fiind cea mai moderna metoda de incalzire

  4. Instalatiile nu necesita intretinere

  5. Cantitatea de energie solara ce se rasfrange pe acoperisul unei case este mai mare decat toata energia electrica consumata in casa.

  6. Cu timpul se pot reduce celelalte surse de energie, extrem de costisitoare.

 

    Energia solara este folosita in principal in producerea de apa calda in spatiile menajere, incalzirea piscinelor dar si instalatii de aer conditionat si incalzirea caselor la un nivel optim pentru crearea unei ambiente atmosferice placute. Surplusul de energie electrica folosit pentru o incalzire mai puternica va fi necesar numai in anotimpurile friguroase si va fi cantitativ diminuata.

AcasaDe ce solar?Servicii oferitePanouri solareDespre noiIntrebari frecventeSitemapContact

2008©solarcom.ro