<
panouri solare, instalatii solare - solarcom.ro
   Acasa
 
 
 
 
 
 

 

 

Panouri solare nepresurizate cu rezervor integrat
 
 
panouri solare

   Panourile solare nepresurizate folosesc tuburi vidate simple pentru producerea de apa calda. Se numesc sisteme solare compacte deoarece rezervorul de apa intra in componenta panoului. Panourile solare nepresurizate se folosesc din primavara pana in toamna, iar vara asigura 100% din necesarul de apa calda al unei familii. Aceste panouri solare reprezinta cea mai economica solutie pentru captarea energiei termice solare.

   Funcţionează pe baza principiului de termosifonare, apa încălzită solar în tuburile vidate ridicându-se în rezervor, fiind înlocuită de un volum echivalent de apă mai rece. Căldura este transferată direct apei din rezervor, care umple interiorul tuburilor duble din sticlă. Instalaţia solara se racordeaza la reţeaua de apă prin intermediul unui separator de presiune.

Mai multe detalii...

 
 

 
 
Panouri solare presurizate cu rezervor integrat
 
 
 
panou solar

   Colectoare solare cu tuburi vidate şi rezervor integrat, nepresurizat, cu serpentină. Se folosesc la prepararea apei calde menajere. Transferul căldurii către apa de încălzit se realizează indirect, prin intermediul serpentinei. Colectorul funcţionează cu circulaţie naturală.

Aceste panouri solare pot fi cu tuburi vidate cu heat-pipe sau tuburi vidate simple si serpentina la interiorul rezervorului.

 

 
 

 
 
Panouri solare presurizate separate
 
 
 
panou solar presurizat

   Panourile solare presurizate separate intra in componenta sistemelor solare complete. Aceste panouri solare folosesc tuburi vidate cu heat-pipe care au o eficienta ridicata in captarea radiatiei solare. Impreuna cu automatizarea si boilerul, formeaza un sistem solar complex ce asigura apa calda menajera si aport la incalzire pe tot parcursul anului, inclusiv iarna.

 

   

 

 

AcasaDe ce solar?Servicii oferitePanouri solareDespre noiIntrebari frecventeContact

2008©solarcom.ro

Director web, portal, stiri, top, statistici, page rank, promovare gratuita, publicitate online www.tehnik-top.ro